Termovizinis tyrimas ir Sandarumo testas. Broliai ar priešai?


Dažnai gauname paklausimų tiek dėl sandarumo testo, tiek dėl termovizinio tyrimo skirtumų ir panašumų. Arba tiesiog paprastą klausimą - "Kurio tyrimo man reikia?". Pastebėjome, kad vis dar yra painiojančių šitas dvi diagnostikos sritis, todėl trumpai apžvelgsime šių tyrimų panašumus, ir skirtumus.


Termovizinis tyrimas

Šis tyrimas atliekamas infraraudonųjų spindulių fiksavimo kamera, kitaip dar vadinama termovizoriumi. Termovizorius rodo paviršiaus temperatūrą ir terminį vaizdą perteikia termovizoriaus ekrane. Termovizoriumi galima nustatyti šalčio tiltų vietas, izoliacijos trūkumus, drėkimo vietas ir visa kita kas susiję su temperatūrų skirtumu.

Tyrimas atliekmas šaltuoju metų laiku (priklausomai nuo metų) , nuo lapkričio iki kovo.


Sandarumo testas

Tyrimas atliekmas naudojant specialia įranga, kuria patalpų viduje sumažinamas ar padidinamas slėgis ir stebima oro srauto kaita per pastato nesandarumus. Šio tyrimo metu nustatomas bendras namo sandarumo lygis ir ieškomos konkrečios nesandarios vietos.

Ši diagnostika atliekama ištisus metus.


Dažnos situacijos:

  • Noriu nustatyti šiltinimo sluoksnio kokybę, ar viskas tvarkingai sudėta - Termovizinis tyrimas.
  • Noriu sužinoti ar langų ir durų varčios gerai prisispaudžia, gal reikia sureguliavimo - Sandarumo testas.
  • Prišildžius namą labai greitai nukrenta temperatūra, nors namas apšiltintas naujai - Sandarumo testas.
  • Pelyja namo sienos, noriu sužinoti kodėl - Termovizinis tyrimas.
  • Noriu sužinoti ar langai ir durys gerai sumontuoti į angokraščius - Termovizinis tyrimas.
  • Įtariu, kad garo ir vėjo izoliacinės plėvelės netinkamai sudėtos - Sandarumo testas.
  • Jaučiu šalto oro skverbimasi per rozetes ir apšvietimą - Sandarumo testas.

Termovizinio tyrimo metu matuojamos pastato konstrukcijų temperatūros ir ieškoma nukrypimų (šalčio tiltų, drėkimo vietų, šiluminės izoliacijos defektų). Peržvelgus tyrimo rezultatus galima spręsti apie pastato izoliacijos kokybę, pakankamumą ir surasti labiausiai šilumai laidžias vietas.

Sandarumo testo metu matuojami oro slėgiai viduje ir išorėje, nustatoma oro kaita per pastato konstrukcijas ir nesandarumus. Nustatoma ar pastato sandarumas atitinka normas ir ar reikia papildomo sandarinimo.

Nors šie tyrimai labai skiriasi, suvedus abiejų tyrimų rezultatus galima spręsti kokia yra faktinė pastato izoliacijos ir sandarumo būklė.

REZIUMĖ: Broliai

Jeigu turite daugiau klausimų dėl tyrimų ar norite užsisakyti paslaugas susisiekite telefonu 862350820 arba apsilankykite svetainėje www.termas.lt