Sandarus karkasinis? Taip!

Sveiki. Neišsigąskite tokios antraštės. Kiekvieną dieną darbe girdime daugybę mitų, klaidingų faktų, neteisingų pasirinkimų ir nepagrįstų nuomonių. Kartais ir patys į visą tai pažiūrime su šypsena :) Kalbos apie namo "kvėpavimą" ir karkasinių bei mūrinių namų "privalumus" vargina ne tik mus, bet ir pačius užsakovus bei statybininkus. Dėl to sunku surasti bendrą kalbą.


Tie kas vis dar vadovaujasi pasakymu, kad karkasinis namas yra "kiauras" namas galėtų imti pavyzdį iš šio užsakovo. 

Norime pasidalinti sandarumo testo rezultatais karkasiniame name. Atlikome sandarumo diagnostiką 150 m2 karkasiniam namui Kauno rajone. Namas dviejų aukštų. Apšiltintas, įrengta garo izoliacija, sumontuoti langai ir durys, pabaigta išorės apdaila.


Plėvelė sukeista tinkamai, kiekviena siūlė suklijuota. Plėvelė priklijuota prie betoninių grindų. Priklijuota prie langų ir durų rėmų. Kiekvienoje vietoje kur buvo tvirtinamas karkaso tašas buvo užkišta tarpinė, kad tvirtinant tašą medvaržtis nepaliktų nesandarumo plėvelėje. Gudriai apgalvota elektros instaliacija nepežeidžiant nei vienoje vietoje plėvelės.

Taigi taigi!!!

Klientas statydamas namą norėjo pasiekti aukštą energinio naudingumo klasę, ne mažesnę nei A. Tokiam namui sandarumo rodiklio reikalavimas yra - 0,6

Pasiektas rezultatas - 0,3 (du kartus pagerino normą).

Taipogi turime galimybę apskaičiuoti bendrą nesandarumų plotą (skylę). Panašaus tūrio namuose kuriuose dažniausiai pasitaikantis sandarumo rodiklis būna apie 2,5 (tokia Lietuvos realybė) būna apie 300 cm2 (0,03 m2) bendras apvalkalo nesandarumo plotas.

Šiame name -36,85 cm2 (0,0037 m2).

Ką čia jau ir bepridursi :)



Jeigu norite pasiekti geresnių sandarumo rezultatų naudokite profesionalias sandarinimo medžiagas. Jos patikimesnės, juostos turi nepalyginamai geresnį sukibimą ir ilgaamžį patvarumą. Sandarinimo prekių sąrašą galite rasti čia - www.termas.lt