Praktiniai patarimai galvojantiems apie būsto ekonomiją

Sveiki sveiki. Na ir sezonas... Žiemą tinginiauja nebent barsukai miške, o ne Termas sandarumo testo komanda :) Sumušti visi atliktų diagnostikų rekordai. Dėkojame Jums, kad duodate tiek daug darbo. Nėra nieko smagiau kai galime REALIAI  prisidėti prie namų ekonomijos, kuri ir ateityje nepraras aktualumo.

Norime pasidalinti keliais patarimais kaip tinkamai atlikti sandarinimo darbus pagrindinėse vietose kur dažniausiai aptinkami nesandarumai (nekalbėsime apie langus ir jų kaip gaminių savybes).

Garo juostos įrengimas ant angokraščio su kronšteinais

Kad garo juosta priliptų tinkamai ir "laikytų" patatina angokraštį padengti gruntu. Taip bus surišamos dulkės ir sukibimas ženkliai pagerės. Ne kartą teko matyti prieš kelias dienas užklijuotas garo juostas, kurios tiesiog guli ant žemės nes - tiesiog neprilipo.

Vieno iš klientų statančio kotedžus citata: "Norėjome, bet atsisakėme klijuoti garo juostas nes jos tiesiog atsiklijuoja ir neduoda jokios naudos, o pinigai tik išmetami".

Kokybiška sandarinimo juosta + nugruntuotas paviršius =  geras sukibimas. Tačiau nepamirškite kronšteinų. Šiose vietose na jei ne 100 procentų, bet 95, tikrai bus nesandarumų. Tad iš karto pasiruoškite sandarinimo mastikos. Visa kita gerai matosi nuotraukose.

Gruntas, garo juosta ir sandarinimo mastika - trys geriausi draugai
Garo juostos ir sienos jungties sandarinimas

Puikiai atsimename vieno kliento iš Kauno įsigijusio naują kotedžą veido išraišką kai pamatė kas darosi po gipso sluoksniu... Garo juosta lubose už gipso tiesiog kabo 15 cm atstumu nuo sienos. Apie tokio būsto ekonimiją negali būti nei kalbos.

Nugruntuokite paviršių, pasirinkite didesnio pločio garo juostą pvz. Rissan specialiai skirtą klijuoti ant betoninių paviršių. Arba vietoje juostos naudokite specialius klijus Primur. + draugas gruntas.


Kritinė vieta NR. 1 - sienos ir garo plėvelės jungtis

Ortakių ir garo plėvelių sankirtoms užsandarinti puikiai tiks lipnios juostos, mastikos arba specialios taprinės Roflex.
Sugalvota - padaryta
Viena iš "pražiūrėtų" vietų yra elektros ir kitų smulkių komunikacijų sankirta su garo plėvele. Citata iš auksinio fondo - "Na bet ir nesitikėjau, kad čia trauks, juk skylės tai mažikės".

Visi nesandarumai susideda į vieną bendrą gerą ar blogą rezultatą. Vienas antras toks nesandarumas neturės didelės įtakos, tačiau jei visame name komunikacijos nesutvarkytos norimą rezultatą pasiekti bus sunku.

Kaip ir ortakiams sandarinti čia padės, lipnios juostos, mastikos ir klijai, taipogi specialiai tam skirtos tarpinės - Kaflex arba MiniDICHT

Dar viena iš pagrindinių nesandarių vietų
Reikalinga konsultacija? - nebijok -  8 663 73173 , el.p. diagnostika@termas.lt
Daugiau infromacijos tinklapyje - www.termas.lt