Rekordinio sandarumo karkasinis namas!

Kai atlikome sandarumo testą mūriniam namui Viniuje ( https://eenamas.wordpress.com/2014/02/23/pirmas-sandarumo-testas/ ) ir gavome rezultatą 0,09 buvome nustebę, tačiau šis karkasinis nustebino dar labiau... 

Reziumuojant atliktų sandarumo testų rezultatus mūriniuose ir karkasinuose namuose matyti, kad karkasiniuose namuose dažniau pasitaiko nesandarumo problemų. Taip yra dėl to, kad tipinio karkasinio namo sienos ir stogas dažniausiai šiltinami akmens vata naudojant garo plėvelę, o mūriniuose namuose toks sumuštinis naudojamas tik stoge. Taigi karkasiniai namai turi žymiai daugiau "probleminio" ploto kuriame gali būti nesandarumų. Tai nereiškia, kad peikiame vienokius ar kitokius mazgus, tiesiog atliekant darbus viena ar kitokia technologija galima palikti žymiai daugiau broko, medžiagos ilgainiui išsisandarina.


Taipogi pastebime tendenciją, kad Vilniuje altiekamų testų rezultatai gerąja prasme lenkia visą likusią Lietuvą. Žinoma, čia daugiau specialistų, kurie gali suteikti reikiamas konsultacijas, statyboms skiriami didesni biudžetai ir t.t.

Mus nustebino Šiauliečio statomas karkasinis namas. Klientas buvo iš anksto pasidomėjęs apie sandarinimo principus, medžiagas, mazgus. Sandarinimo darbus atliko preciziškai. Tikėjosi rezultato apie 0,5. Ir ką gi, gautas rezultatas buvo rekordinis iš visų mūsų atliktų testų. Rezultatas -  0,08 !!! Sandarumo reikšmė viršijo pasyvaus namo normą 7,5 karto. Daug neprikalbėsime. Belieka paploti klientui už pastangas.







Reikalinga konsultacija? - skambink -  8 663 73173 , el.p. diagnostika@termas.lt
Daugiau infromacijos tinklapyje - www.termas.lt