Iki nustatytų sandarumo reikalvimų tiek nedaug..

Sveiki mielieji. Taip! -  norint pasiekti norimų sandarumo reikalavimų (ne tik teorinių bet ir praktinių) reikia išties nedaug - kruopštumo ir atidumo, o priemonių kaip tai pasiekti yra tikrai daug ir jos gana prieinamos.

Mūsų klientas baigia įsirengti naujos statybos kotedžą, kuris buvo paliktas per žiemą, o dabar atnaujinami statybos darbai. Per žiemą atsirado visokių įtrukimų dėl medžiagų džiūvimo ir padaryto broko. Taip pat buvo palikta ir standartinių nesandarumo židinių, tokių kaip neužsandarinti rozečių lizdai.

Atlikus pirminį sandarumo testą gavome rezultatą n50 = 0,75 h-1, kuris netenkino nei kliento nei mūsų :)

Aptikome defektus juos pažymėjome klientui ir palikome "ramiai" atlikti sandarinimo darbus.

Klientas užsandarino grindinio šildymo kolektoriaus vietą, rozetes, sienos ir pamato sandūras bei kitus nedidelius plyšius.


Antrą kartą atlikto sandarumo testo rezultatai jau buvo kur kas geresni - n50 = 0,42 h-1.

Tad dar kartą norime patikinti, kad ir nedideli plyšiai gali įtakoti sandarumo rezultatą. Būkite atidūs ir viską vertinkite kritiškai. Visi plyšiai turi būti užsandarinti, vėdinimo funkciją turi atlikti vėdinimo sistema, o ne rozetės ir palangės.

Nuotraukose matyti kokiais produktais atlikti nedideli sandarinimo darbai. Negalime konkrečiai rekomenduoti šių produktų, juos išsirinko klientas, tačiau manome, kad įdėją supratote :).



Reikalinga konsultacija? - skambink -  8 663 73173 , el.p. diagnostika@termas.lt
Daugiau infromacijos tinklapyje - www.termas.lt