A klasės daugiabučiai namai tuoj taps kasdienybe...

Mums gana įprasta kalbėti apie A ir aukštesnės klasės privačius namus. Tokių būstų jau tikrai nemažai, o ir kas antras klientas planuoja statyti ne mažesnės nei A+ klasės namą. Nes? Nes aukštesnio energinio efektyvumo namai turi daugiau privalumų. Visų aukšto energinio efektyvumo namo privalumų nedėstysime, paskirsime tam atskirą straipsnį.

Energetiškai efektyvių daugiabučių namų vis dar nėra tiek daug. Bet galime matyti tendenciją, kad NT vystytojai pradeda suprasti labai efektyvių daugiabučių duodamą naudą visoms NT rinkos šalims.

Tokį energetiškai efektyvų daugiabutį namą pastatė kompanija UAB "Merko Statyba" Vilniuje. Šiam daugiabučiui atlikome sandarumo testą.
Daugiabučiams namams taikomas šiek tiek kitokie sandarumo nustatymo principai. Tiriamos kelios atskiros laiptinės ir paimamas visų tirtų laiptinių vidurkis. Šiuo atveju ištirtos laiptinės ir gauti tokie rezultatai:
Pirma laiptinė - 0,22
Antra - 0,28
Trečia - 0,31
Ketvirta - 0,21

Vidurkis - 0,25

Taigi šio daugiabučio namo sandarumas yra keturis kartus aukštesnis nei nustatyta A klasės namų reikalavimuose. Norime pasidžiaugti statytojų inovatyvumu, pastabumu detalėms ir užkelta kokybės kartele visiems rinkos dalyviams.

Malonu prisidėti prie projektų, kurie paremti ateities vizija.
 


Reikalinga konsultacija? - nebijok -  8 663 73173 , el.p. diagnostika@termas.lt
Daugiau informacijos tinklapyje - www.termas.lt