Blogiausias galimas scenarijus nusipirkus naują būstą

Ne viena istorija, kai nauji nekilnojamojo turto savininkai buvo vienaip ar kitaip apgauti vystytojų arba patys apsigavo dėl nežinojimo, parodė, kad reikia būti itin atsargiems. Tikriname vystytojų ekonominę istoriją, žiūrime kokia jų patirtis ir atsiliepimai, susitinkame su jau įsigijusiais būstą savininkais, peržiūrime registro centro įrašus ir be abejo atvažiuojame du kartus per dieną pažiūrėti kaip klijuojamas putų polistirenas.

Visa tai gana įprasta praktika, tačiau ar viską galime pamatyti akimis ir taip įvertinti savo būsimo turto kokybę?

Didžioji dalis naujų būstų parduodami dalinės apdailos. Tai reiškia, kad už statybos pridavimą yra atsakingas jo savininkas. Gyvenamosios paskirties pastatai, kurių statybų leidimas išduotas nuo 2016 metų priduodant pastatą statybų užbaigimui turės būti sertifikuojami A ir aukštesnei energinio naudingumo klasei. Sertifikavimo procese būtina atlikti sandarumo testą. Tik gavus pakankamai gerus pastato sandarumo rezultatus galima gauti A ir aukštesnę energinio naudingumą klasę patvirtinantį sertifikatą. 

Kodėl perkant būstus su daline apdaila gali atsirasti nesklandumų atliekant sandarumo testą?

Namo sandarinimas yra viena paskutiniųjų statybos stadijų prieš vidinę apdailą. Tai yra labai imlus, kartais brangus ir didžiausio kruopštumo reikalaujantis procesas. Todėl statybininkams yra patogu parduoti namus su daline apdaila. Neretai taupymo sumetimais tokios baigtumo stadijos būstą įsigijęs savininkas namo įrengimo darbus atlieka pats arba samdosi pigią ir nekvalifikuotą darbo jėgą.

Ir tada galima blogiausias scenarijus: bandant priduoti užbaigtą namą (paklotos grindys, sudėtas ir nudažytas gipsas bei lubos, suklijuoti tapetai) atliekamas sandarumo testas, kuris parodo, kad namas nepakankamai sandarus ir jam negalima suteikti sertifikato....

Tokia istorija vos nenutiko mūsų vienam klientui. Gerai, kad atliko bandomąjį testą prieš pabaigiant apdailos darbus. Suradus nemažai nesandarių vietų kai kur net reikėjo išpjauti gipsą, kad sutvarkyti nesandarumus. Atlikus tarpinį sandarumo testą prieš apdailą sandarinimas būtų kainavęs kelis kartus pigiau.







Reikalinga konsultacija? - nebijok -  8 663 73173 , el.p. diagnostika@termas.lt
Daugiau informacijos tinklapyje - www.termas.lt